Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Stefan Stefnovics, és a nyugvópont

2016. február 17. - Harun al Rasid

Amit leginkább az ágybeli állapotnak lehet nevezni. Stefan Sefanovics ágybelileg kb. este kilenc után kerül nyugvópontra, részben, mivel addigra elege van a vertikálisból, részben, mert szeret ágyból tévézni. Ezzel nincs is gond, hiszen jobbadára felerészben üres ikerágyban fetrenghet tetszése szerint.

Hanem, eljöve az éjszakai nyugodalom ideje – ami, ugyebár, villanyoltás, tv-kikapcsolás, párna felpockolás szertartása – majd alámerülés Morpheus birodalmába.

Ezt megelőzi Fifi, a zseboroszlán lábhoz fészkelődése, aki egészen addig, amíg Stefan Stefanovics feje alá tett kézzel szemlézi a képernyőt, udvariasan hasal az üres ágyfélen, de mihájcs Stefan Stefanovics kényelembe helyezkedik, beágyaz magának Stefan Stefanovics térdhajlatába. Így aluvának el édes kettesben.

Hanem, van Stefan Stefanovicsnak két macskája is. Hogy ezek szabadon járhassanak ki-be, van nekik a bejárati ajtóba sikerítve egy macskaajtó – minek használatát Fifi is igen hamar megtanulá, így legalább éjnek évadján, amikor odaki’ történés van, nem idebe’ kezd el ordítani, hanem csak odaki’. Igaz, hogy előtte Stefan Stefanovicsot küzdi le, mint terepakadályt, de ez már apróság.

Vissza a macskaajtóhoz. Nehogy azt higgye valaki, hogy a két macsek egy időben használja? Egy frászt. Stefan Sefanovics éppenhogy bealszik, amikor megjelenik Folti, kényelmesen átgyalogol Stefan Stefanovicson – pedig fejtől-lábtól meg is kerülhetné, majd bekanyarodik Fifi folytatásába, és kényelmesen elnyújtózik, mivel már eléri, hogy rendesen Stefan Stefanovics fülébe dorombol – méghozzá fülsiketítően. Fifi meg leszarja, max. játszik egy kicsit Folti ugyancsak pofájába lógó farkával.

Stefan Stefanovics, hál’istennek, jó alvó, tehát hamar visszamerül az álmok birodalmába. Hanem, nemsokára – a franc se nézi, milyen sokára, legyen, mondjuk, kisvártatva – megjelenik macskaajtóilag Nyafi is, aki már egy csöppet agresszívabb. Ebből kifolyólag azonnal részt követel magának Stefan Stefanovicsból, és miután ő is átgyalogol Stefan Stefanovicson, a másik oldalon behúzódik Stefan Stefanovics hóna aljába, a halszagú pofáját – csak tudná, hol a bánatban horgászik ez a dög, mivel a legközelebbi (egyetlen) halastó két km-re van, forgalmas utakon keresztül – Stefan Stefanovics arcába dörgöli. Ha ez még nem lenne elég, jéghideg tappancsával is szelíden pofozgatja, nehogy elfeledkezzen bárki a jelenlétéről.

Mondjuk, Stefan Stefanovics elég, ha rámorran, és Nyafi illedelmesen visszahúzódik – Stefan Stefanovics feje fölé, a párnájára. Így Stefan Stefanovics úgy érzi, mintha usankában aludna.

Valahol hallotta, hogy a macska egyfajta homeopátiás gyógyeszköz, oda telepszik a gazdán, ahol annak valami baját érzékeli…

 

eselyek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr568399724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.02.17. 21:22:45

a háttérben, magát álcázva, Nyafi figyel, hogy mikor szállhat be a buliba :)
süti beállítások módosítása