Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Fifi, az ágybakutya

avagy egy befogadott eb metamorfózisa

2016. június 21. - Harun al Rasid

Aki olvasta régebben Fifi bekerülését, az tudja, miről beszélek. Aki nem, annak most itt ajánlom : http://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/2013/04/22/fifi_a_vereb

Szóval, Fifi az első időben nem hogy ágybakutya nem volt, de lábszőnyeg se. Szép udvariasan ott feküdt az ágy mellett – na jó, azért mégiscsak a kilépéshez rendszeresített rongyszőnyegen, de semmi több. Azután valahogy oda került Stefan Stefanovics lábához, később meg, a fene se tudja, hogyan, de már Stefan Stefanovics görbéjébe bújt, igencsak önzetlenül, mivel mindegy volt neki, hogy jobbról, vagy balról simul hozzá.

Node, ott volt még egy komoly akadály, nevezetesen Doremi, aki az ilyesmit el nem viselte.  Stefan Stefanovicsnál – amolyan mártír módon  -  még csak-csak, mert gondolta, Fifi úgyis az ő térfelén marad. Nos, rosszul gondolta. Valahogy Doremi mégsem neheztelt meg érte, sőt, ha Fifi nem bújt oda hozzá is, már ő maga édesgette oda.

A fene se érti a nőket.

De itt még nincs vége, ugyanis Fifi Doremi kezelése alá is került, mivel StefanSstefanovics nem volt hajlandó otthon hagyni a kis árvát, mert hát, annak lelke van. Így hát ment Stefan Stefanoviccsal vikkendezni  Doremihez. Ott, persze, az fogadta, hogy : nem, nem, soha! Mondjuk, ez  már az I.vh idején se működött, de ki tudja, talán most!

Nos, kétségtelen, hogy az első este Fifi rendkívül illedelmesen az ágy előtt feküdt, leginkább lábtól, de igencsak szomorúan nézett ki a fejéből, mert hát, szomorúan nézni, azt nagyon tud. Második este a nem-nem-soha bástyáján már akadt egy kis repedés, mivel Doremi arra ébredt, hogy Fifi ott héderel a lábánál (jó érzékkel ki tudta választani az áttörési pontot). Persze, Doremi leparancsolta, de reggelre kelve megint csak ott találta Fifit.

Fifi nem buta kutya, ráadásul rendkívül taktikus. Kiismerte – két nap alatt! – hogy Doremi  kb. éjfélig szörföl a csatornák közt, majd egybe belealszik, ámbár kezéből ki nem engedi a távirányítót. Fifi türelmesen kivárja, míg Stefan Stefanovics óvatosan kiszedi Doremi kezéből az egységet – amit kásás hangon előadott „nézem, nézem”, majd  jobb oldalra hengeredés (meg lehet érteni, a másik oldalon Stefan Stefanovics található), és kispárna fej alá gyűrése körít . Na, ezt a pillanatot használja ki, hogy elhajlás mentesen KETTŐJÜK közé fészkelje be magát. Doremi meg tudomásul vette.

A fene se érti a nőket.

20160620_074712.jpg

Most meg itt van Ffi, az ágybakutya. Egészen odáig nyugi van, amíg Stefan Stefanovics vízszintesbe nem helyezi magát. Akkor halálos pontossággal feldobbant Stefan Stefanovics apafájára – még véletlenül se lejjebb 10 cm-rel, vagy feljebb 10 cm-rel, hanem pont a tökeire, és onnan lép tovább oldalfekvésileg. Ha Stefan Stefanovicsnak jó napja van, akkor ez reggelig nem ismétlődik meg.

20160620_075025.jpg

De ha odaki’ valami zavar támad, akkor, biza, a retúr is előfordul. Ha esetleg a fizikai atrocitásra nem ébredne fel, Fifi harsány ordítással közli, hogy odaki’ dolog van, és ő most haladéktalan.

Persze, Stefan Stefanovics a hibás, mi a bánatért nem alszik valamelyik oldalára fordulva.

 

20160620_074629.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr948826410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emilke mesél 2016.06.21. 09:44:29

Olyan ismerős, csak a név mintha Csoki lenne és 12kg a "Dög" Aztán ha az odalép!
süti beállítások módosítása