Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Családom és egyéb állatfajták

2016. március 30. - Harun al Rasid

No jó, ez a cím sima copyright sértés, maradjunk annyiban: Stefan Stefanovics, és állatai. Családjának nagyobb része nem is tud állatainak változó számáról, de hát egy olyan családrészben, ahol egy ivartalanított hófehér macskát von Schwartz-nak hívnak, talán ez nem is követelmény.

Élete jobbik fele,  Doremi meg meglehetős letargikus belenyugvással fogadja Stefan Stefanovics állati bolondériáit. Ugyebár, beagle mániás. Utoljára volt neki Waczak Úr, aki négy év után úgy döntött, egy erdei sétáról nem tér vissza. (hasonnevű elődjét egy vaddisznó anyakoca fűzte fel, rossz időben, rossz helyen csavargott).  Most meg…

Van ugyebár Rumli, a víziszonyos újfunlandi, róla más esett szó. Ő a nehéztüzérség Stefan Stefanovics várvédő seregében. Nem éppen egy vérengző fenevad, de 50 kg. és a nézése elég morcos.

Azután van a Fifi, aki a riasztó és a kérlelhetetlen, félelmet nem ismerő mindjárt-széttéplek ugatású rohamcsapat tagja. Mostanában ott van Amy – aki egy smart méretű trikolor beagle szuka -  szt. Ferenc alapítvány állatmenhelyéről importálva – aki képes az egykori Barnum-cirkusz kígyótestű artistanőjének utánzására, ugyanis simán átnyomul a macskaajtón, ami nem igazán méretesebb, mint egy a5-ös boríték.  Ezzel együtt ugyancsak rafinált, mivel képes bárkitől ellopni a felügyelet nélkül ott hagyott vacsoráját.

Stefan Sefanovicsnál dekkol még  - átmenetileg, remélhetően nem a Vörös Hadsereg Déli Hadseregcsoportja ideiglenesen hazánkban állomásozó kontingense időtartamáig – Szuszi, aki egy izé: valami átmenet a tibeti spániel, meg a pekingi palotakutya közt, de ezt rendkívül önérzetesen adja elő.

https://www.facebook.com/istvan.ille/posts/1029949727070381

Most jönnek a macskák, jelesül Nyafi és Foltos.

20160316_223726.jpg

Nyafi ivartalanított, de még átfér a macskaajtón. Leginkább egész nap csavarog, de éjszaka előkerül. Ezt oly módon tudatosítja Stefan Stefanoviccsal, hogy óvatosan felkúszik mellé az ágyba – semmi doromb, meg ilyesmi – és jéghideg tappancsával gyengéden megpaskolja Stefan Stefanovics arcát – semmi kieresztett karom, hogyisne! – hogyhát, főnök, imhol vagyok-e, tessen kérem engem megsimogatni! Mindezt éjjel kettőkor.

20160316_223709.jpg

Foltos még nem ivartalanított, de Stefan Stefanovics elhatározta, hogy tesz róla. A szomszédnak ugyanis van kb. hat – számuk változó – nőstény macskája, és egy kandúrja. Namármost: a kandúrnak – mint az udvar urának – meg van az a rossz szokása, ha már játékos kedvében felcsinálta a kiválasztott – korántsem szende szűz – nőstény macskát, az ellés után, eléggé el nem ítélhető módon kinyírja a hímivarú ivadékokat. Naná, majd konkurenciát nevel! Mellesleg Stefan Stefanovics képtelen rábeszélni a szomszédot, hogy pl. azt a kandúrt kellene ivartalaníttatnia, és megspórolna egy csomó kajapénzt, de azt mondja, akkor jönne más.  Lokálpatrióta.

Szóval, Foltos nem ennyire udvarias: kalandozásai után simán dobbant egyet Stefan Stefanovics hasán, majd hangos dorombolással befúrja magát annak hóna alá. Na, ő már használ némi körmöncködést.

Reggelre kelve már senki, sehol, kivéve Fifit, aki rendületlenül Stefan Stefanovics térdhajlatában szuszog.

 

A cinkék, rigók, a standard gerlepár és a verébcsapat már bekezdésre sem érdemes. Vannak, és kész.

 

eselyek.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr228547182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.03.30. 20:27:01

Ez az írásod az eredeti és a mostani megjelenésben is nagyon tetszett. Itt dicsekedtem az én cirmos cinci cicámmal, aki élt egykor nálunk.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.03.30. 20:27:03

a fotón még Waczak Úr látható. Foltos valamilyen szereptévesztésből úgy gondolta, hogy akkor Waczak Úron fog cicizni.
Ezt az ötletet valamiért Nyafi is díjazta: ő konkrétan meg akarta hágni Waczak Urat.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.03.31. 09:36:17

@CsipkeRózsa: jééé...lehet, hogy öregszem, mert nem emlékezem az eredetire...volt olyan?

CsipkeRózsa 2016.04.20. 17:25:49

@Harun al Rasid: végre megtaláltam, amit kerestem. Tudtam, hogy ha nem emlékszel valamire, akkor az nincs is. Én tévedtem, mert ott is voltak ismerős képek a kedvencekről.
Az általam eredetinek mondott szöveg itt volt:

harun-al-rasid-mesei.blog.hu/2016/01/16/a_macska_egy_okos_allat

Hozzászólásom a 349773 számú.
süti beállítások módosítása