Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Stefan Stefanovics, környezetileg.

2016. június 16. - Harun al Rasid

Nos, a helyzet az, hogy Stefan Stefanovics sok évvel ezelőtt vett libanoni csodasövényt, amivel nem is lett volna semmi baj, hiszen csak farkasfog formázatba kell ültetni – bármilyen is legyen az. Mondjuk, Stefan Stefanovics csak a cápa fogazatát ismerte, azt is egy filmtrilógiából, minden esetre beültette farkasfogba. Később találkozott ezzel hímzés mintaként, de akkorra már késő volt. Meg  locsolni kell, mivel Libanonban meglehetősen kevés a csapadék,  és hagyni nőni, meg időnként megnyírni.

Nos, Stefan Stefanovics elkövette azt a hibát, hogy az időnkéntet úgy évi  két alkalomként értelmezte, minek eredménye részint a vad burjánzás lett, lásd az alábbi formában (két hete nyírta formára).

dscn0392.JPG

 Feledékenységből meghagyott egy sarokelemet, ami gátlástalan módon fává nőtte ki magát. Stefan Stefanovicsnak röpkén átfutott az agyán, hogy lehet, Csontváry cédrusával jobban járt volna, de azután eszébe jutott az utolsó vacsora by Stadler, és hagyta elreppenni a kósza gondolatot.

dscn0398.JPG

Hanemhogy, Stefan Stefanovicsnak eszébe jutott a nagy népi költő versének kifordított sora, mi szerint „ ég a napmelegtől a kopár sík szarja” vagyis, a négylábú horda – alant láthatóak – potyadéka, gondosan elhelyezve a 700 m2. különböző területén.

 dscn0406.JPG

A fűnyíró lelkesen bevetésre vár, a moci csak ott figyel, a fél pár cipő játék tárgya. A másik fele is.

Mert, ha még égette volna a napmeleg, Stefan Sefanovics simán megoldotta volna, az aszalódott kutyaszart munkáskesztyű közbeiktatásával átloadolta volna a másik – amúgy lakatlan – telekre, rövid röppályát adva neki. Csakhogy, az utóbbi időben meglehetősen sokat nedvedzettek a felhők, így a potyadék eléggé szétázott, aminek begyűjtésére gallyseprű és harmadolt nyelű lapát kerülközött a legalkalmasabb eszköznek.

Csak hát, a fű – ami leginkább cigánybúza, paréj, és valami hányaveti izé, aminek egyetlen előnye, hogy a parlagfű se nő ki alóla – ügyesen elrejti a nyomokat, pláne, ha már egy hónapja nem volt nyírva. Mégis, mikor, amikor hetente kétszer locsolt az úristen? Így hát, mikor végre Stefan Stefanovics beindította a géperejű fűnyírót,  azért volt meglepi.

Most éppen arra készül, hogy a – garantáltan mentesített – előpázsitot (ezen még StefanSsteanovics is röhög) , majd a külső frontot lenyírja, majd sövénynyíró végre kapja a sövényzetet.  Persze, csak módjával.

dscn0388_2.JPG 

Amióta Stefan Stefanovics ugyanis elérte karrierje csúcspontját – vagyis, éjjeliőr lett (az olyat, ugyebár, vannak, akik láttak nappal meghalni) – erősen beosztja a szolgálat utáni napját. Hazamegy , beleolvas a net-be, majd szundít 10-ig, megreggelizik – asszem, a menők ezt hívják villásreggeli időnek – majd megint foglalkozik ekkicsit a nettel, majd végig gondolja a teendőit a nap hátra lévő részére, azt megfelezi, és szundít egy kicsit du. 3 ig. Akkor állítólag bevégzi a megfelezett dolgát, és ráhangolódik az m4 sportcsatornára, elvégre EB van. Hogy utána mijafasz kifogása lesz, majd még kitalálja.

Stefan Stefanovics amúgy is azt tartja: amit ma megtehetsz, nyugodtan halaszd el holnapra, mert úgyse csinálja meg helyetted senki.

Amúgy se ártana neki valami agyfényesítőt szedni, mert pl. rendszeresen elfelejti, hogy rányitotta a töltést a kis kerti tavára – valamiért fogyik belőle a víz, na, nem sok, de hetente egyszer rá kell tölteni (lehet, hogy párolog?), aminek az a következménye, hogy a mélykuti szivattyúját – 53 m – letiltja a hőkioldó, de az ilyesmire Stefan Stefanovics csak akkor jön rá, amikor le akarja húzni a WC-t, ami, ugyebár , a jó öreg berlini rokon (a porosz tata) okán meglehetősen sűrűn előfordul.

Bár nem beteg, a következőket táplálja be: két féle tabletta - egyik kemikála, orvosilag, másik a javasasszonytól való - a vércukor szintjének csökkentésére (amúgy 6,2 és 8,2 közt limellál), egy a magas vérnyomására, egy D-vitamin, csak úgy, egy meg a berlini rokon karban tartására. Tényleg, mégis, mi lenne, ha beteg is lenne?

20160607_150045.jpg

By the Way: Stefan Stefanovics erősen javasolja szingli társainak, hogy hanyagolják a multik előtermékeit. Az alábbi egy gusztusosnak tűnő, előfűszerezett húspogácsa volt. Az eredmény: ritka szar!

dscn0399.JPG

Bezzeg a  - mégolyan nyamvadt baromfi virslivel is elkövetett - tojás!

dscn0400_1.JPG

 

20160501_172417_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr308814520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása