Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Stefan Stefanovics és a házmester

2016. december 05. - Harun al Rasid

Nem, kérem, nem a békebeli és nem is a szocreál, hanem a Hausmeister, az olajradiátor.

Történt vala ugyanis, hogy Stefan Stefanovics  jó 16 éves olajradiátora megadta magát. Stefan Sefanovicsnak még mázlija is volt, mert csak simán beleolvasztotta a t-dugót a padlóba, de nem gyújtotta fel a házat. Hiába, no, ezekben a szocialista gyártmányokban még volt jóérzés!

Mit volt mit tenni, Stefan Stefanovics szót fogadott a falon lángbetűkkel megjelenő feliratnak, mi szerint: mene, mene, tekel, ufáresz (egyes értelmezések szerint ufárszin) és nem tököle, elmene az Auchanba (az ufáreszre, sajnos, nincs szittya álhangzója).

Ott rátalált ama Hausmeisterre – volt sokkal jobban hangzó nevű is, de kétszer annyiért, és ugyanazt tudta. Magához ölelte – mivel a vevőszolgálatos kiscsaj a hordozására szolgáló két szalagpántot – jótállási jegy előkerítése címén – szende mosollyal átvágta. Ez van.

Stefan Stefanovics tehát hazavivé a házmestert, kibontá, és újabb meglepetés éré: neki kell felszerszámozni gurulásra alkalmatossággal.  Összeszerelési utasítás, az nincs, de van foto. Jobb, mint egy IKEA-bútor.

Szóval, van két kengyel, szárnyas anyákkal, két felfüggesztő sín, négy görgő, meg egy kúpos anya. Ez utóbbi páratlansága cseppet gyanús, de messze még az este!

Namármost: ez egy olajradiátor, vagyis olaj lötyög benne – meg tán kering is, már, ha függőlegesen áll. Erre a csomagoláson virító piktogram is figyelmeztet. Csakhogy, hogy a Walhallában Wotánnal hetyegő c-kosaras, xxl-es Brünhilda erősen szagló nemi szervében lehetséges alulra felszerelni a görgőket, ha a házmester áll, mint Katiban a gyerek?

Stefan Stefanovics kockáztatott: elfektette a radiátort, amit a benne lévő olaj csendes csobogással nyugtázott. Stefan Stefanovics felszerelte, amit fel kellett, és elmélázott azon, vajha a radiátor bekapcsolás után rögtön fog felrobbanni, vagy vár egy kicsit?

Nem robban fel, működik. Igaz, Stefan Stefanovics betüzelt a kandallóba is, für alle Fälle.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr2712025291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása