Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Stefan Stefanovics reggelije

2016. május 16. - Harun al Rasid

Megjegyzem, minden áthallás ellenére ez egy csöppet más. Részint, mert az eredeti – ha Stefan Stefanovis jól emlékszik – Milnétől való, részint, mert az a király kizárt dolog, hogy libatojást reggelizett volna, pláne nem főve.

Az történt ugyanis, hogy Stefan Stefanovics kapott a szomszédjától egy tucat libatojást. Namármost, a libatojás – méreténél és keménységénél fogva  - leginkább TV-ostromra alkalmas, így hát Stefan Stefanovics módjával hasznosítja.

Ezen módja volt már rántotta, így hát ez alkalommal főttként kívánta. Kettőt, mert ne vigyük túlzásba az élvezeteket. Először lágytojásban gondolkodott, de azután körülnézett, és nem talált olyan tárolót, amibe beleállíthatta volna -  a viszkispoharait erre a célra hasznosítani mégiscsak blaszfémia lett volna – nomeg, a lágytojás hagyományos  – leginkább angol szertartású – lefejezéséhez nem állt rendelkezésére a szamuráj rövidkard, így hát főzte – biztos, ami biztos – 10 percig.

Majdnem nyert.

dscn0399.JPG

Tálalt melléje némi mellesleg sütött baromfi virslit – amit eredetileg, miután megismerte a gyártási receptet, a kutyák jutalomfalatjának szánt – meg díszítette lestyán levéllel. Ez utóbbi marad dekoráció. Ehető, de nem most és itt. A mellesleg meg abból adódik, hogy volt Stefan Stefanovicsnak némi védőgázos húspogácsája, amire Doremi azt találta javasolni, hogy mielőtt önjáróvá válna, és kikéredzkedne a frigóból, jobb lenne magas hőmérsékleten kisütni. Na, ebbe a hevítési eljárásba került bele a virsli.

A húspogácsa ritka szar lett, de hát, Auchan ízesítés, és NER-ileg amúgy is utáljuk a multikat…

P.S.:  a tojás 10 perc után is lágy maradt, de  lestyánnal egész finom  :D

 

dscn0400.JPG

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr548720102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsipkeRózsa 2016.05.16. 17:11:15

Ekkora főtt tojást még nem láttam.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.05.17. 06:38:06

@CsipkeRózsa: libáé :) jobban őrzik a szomszédot, mint Zorro, a német juhász., aki engem - és senki más oda nem tartozót - simán beenged, sőt, dugja a fejét, hogy ugyan, vakargatnám már meg a füle tövét, de a libák éktelen gágogással nekem rontanak, és meglehetősen fájdalmas, amikor belecsípnek az ember vádlijába :D
süti beállítások módosítása