Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Mert nem csak Seherezádé tud mesélni

Reggeli protokoll Stefan Stefanovicsnál.

2017. február 13. - Harun al Rasid

Hajnali 6 óra, hideg és sötétség. A ház sarkán ugyan ég a lámpa – szigorúan  energiatakarékos, persze – de a kiskaput kívülről kell kinyitni, oda meg nem ér el a fénye. Utcai világítás? Na, az nincs. Marad tehát a találomra kulcslyukba találás, ami egy cilinderzár esetében nem is olyan könnyű.

Stefan Stefanovics próbálkozik,  persze, nem megy.  Marad a bevált módszer: kesztyűt le, bal kezed mutatóujjával kitapogatod a zárat, jobb kezeddel  odavezeted a kulcsot, és sutty, bele a zárba! Azért ezzel a suttyal van egy kis baj: nem nyitja. Miért is nyitná, hiszen két, külsőre tökéletesen egyforma kulcs szolgál a kiskapuhoz, meg a bejárati ajtóhoz. A lovin 50% esélyre egész jó oddszot adnak, de itt csak lefagy az ujjad.

Másodikra azért általában sikerül eltalálni a belevaló kulcsot.  Közben a kapun belül már ott tömegel a két ázsiai, meg a nehéztüzérség, ez utóbbi harsány ugatással közli a még alvó szomszédokkal, hogy megjött a főnök, ami azért, lássuk be, nem a leg kellemesebb ébresztő. Mire Sefan Stefanovicsnak sikerül beljebb kerülnie, Foltos sovány malac vágtában előkerül a ki tudja honnan, és a macskaajtón át berongyol a házba. Stefan Stefanovicsnak az ajtóig már csak azt kell elkerülnie, hogy rá ne lépjen a lába előtt torlódó ázsiaiakra, nomeg megússzaRrumli szeretetteljes rohamát, mikoron is busa fejével betolakszik Stefan Stefanovics két lába közé, és oda kínálja a hátoldali faroktövét – valami gyönyörpont, vagy mifene – amit, persze, gyömöszkélni kell. Mondjuk, Stefan Stefanovicsnak sok választása nincs, mivel Rumli szeretet igénye úgy 50 kg-nyi, amit nem árt minél előbb kielégíteni.

Tehát Stefan Stefanovics beljebb kerül. Lepakol. Addigra már a falka tejes mellszélességben követelődző üzemmódra áll, ami leginkább a hátsó két lábról térdre való támaszkodást jelenti. Mivel StefanSstefanovicsnak  csak két térde van, az egyik mindig kimarad, ő a háttérben ugrál.  A cél a kis csont formájú jutalomfalat, amit valahányszor Stefan Stefanovics hazaérkezik, megkapnak. Rumli, mivel ő nem annyira ugrabugra, ajtón kívül és kettőt kap.

Folti, persze, a konyhapulton tekereg fel s alá, szemlátomást az éhhalál szélén. Érdekes módon, mire Stefan Stefanovics kinyitja konzervjüket, Nyafi is előkerül a messzi távolból, érkezését pontosan a kitálalásra időzítve.  A tálalás csak a reklámokban egyszerű, mivel ezek ketten fejüket a tányérjuk fölé dugva elég erősen megnehezítik azt.

Fifi ezenközben jelentőség teljesen tologatja az üres tálkáját, Szuszi meg egyetértően figyeli. Stefan Stefanovics ad nekik egy-egy marék, magas tápértékű, halas ízesítésű szárazeledelt – hogy mijafranc ízlik egy kutyának a halas tápon, nem igazán érti – aminek eltakarítását Amy szomorúan nézi. Hogy azért a lelke rendbe legyen, Stefan Stefanovics elmagyarázza neki, hogy te nem kapsz, mert egy kövér kis kurva vagy, de ne izgulj, nem fogsz éhen halni. Attól Amy még hátha-alapon pendlizik egyik ázsiaitól a másikig, meglehetősen reménytelenül.

dscn0792.JPG

Stefan Stefanovics ezek után bebújik az ágyba.  A protokoll a továbbiakban a következő: Szuszi lábhoz fészkel be,Fifi derékhoz – ha jó napja van, akkor a nyakhoz bújik – Folti meg, miután Stefan Stefanovics hasán dobbantott, a térdhajlatba simul be. Nyafi – nem szereti a tömeget – az olajradiátor mögé tanyázik le, Amy meg a hőlégbefúvő elé.

dscn0786.JPG

A felállás persze, néha változik.

Stefan Stefanovics meg igyekszik nem sokat forgolódni, nehogy megzavarja az állatsereglet álmát.

dscn0787.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://harun-al-rasid-mesei.blog.hu/api/trackback/id/tr7012254188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

littke 2017.02.13. 13:28:48

Nálunk is, ugyan csak egy kutyával, hasonló volt a reggeli rutín. Reggel 6 kor kis séta a ház körül, aztán reggeli. Iyenkor volt a leelevenebb.

De 3 hete el kellett altatni a kutyusunkat, örökre. Megbénult a két hátsó lába, mozgásképtelen lett, a vizeletét sem tudta regulázni. 10 éves volt, állítólag tacskóknál ez néha előfordul....

Nagyon hiányzik.
A térdhajlatnál szeretett aludni.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2017.02.13. 19:45:44

@littke: valóban tacskóbetegség. de sokkal idősebb korban. én a tünetekből babéziára - kullancscsípés általi fertőzés - gyanakszom. télen is előfordul. Liza, a befogadott ír szetter is így végezte, későn vettem észre :( Stefi őzbarna tacskóm 16 évesen hagyott itt, annyira leromlottak a fogai, hogy már pépeset se tudott enni...Jimmy arany-fekete 15 évig boldogított, agydaganat vitte el.
Stefi térdhajlatban, Jimmy lábnál aludt.

a magam részéről azonnal pótoltam hiányukat - igaz, más kutyákkal. ez a legjobb ír a fájdalomra. mert kutya nélkül lehet élni, de minek?

zs.ati 2017.02.13. 19:59:41

Ismerős a szitu.....nálunk egy hatalmasra nőtt perzsa cica a tettes,szerencsére általában nejem lábán helyezkedik el....lábmelegítő házi használatra...

CsipkeRózsa 2017.04.10. 18:52:43

@zs.ati:

Az én cicám a hátamat melegítette.
süti beállítások módosítása